LAZER EPİLASYON
LAZER EPİLASYON
Lazer Epilasyon Nedir?
Epilasyon erkekler ve kadınlar tarafından en çok tercih edilen epilasyon türlerinden biridir. Sosyal ve kozmetik bir sorun haline gelen tüylerin alınması için geliştirilen epilasyon 25 yıldır kullanılmaktadır. Uzun süreli kalıcı çözümüdür. Ağrısız olmasının yanı sıra dayanıklı ve sağlıklı olduğu için oldukça ilgi çekmektedir. Epilasyon yöntemi kalıcı epilasyon hedeflenirken yetkin profesyonellerin ve uygun cihazların kullanımı ile hızlı bir şekilde etki sağlar. Epilasyon uzmanları, cildin rengini ve işlem yapılacak bölgenin tipini, örneğin kıl dokusunu inceleyerek seans için uygun adımları belirler.
Epilasyon Nasıl Yapılır?
Epilasyon uygulaması için hazırlıklar uygulamadan 15 gün önce başlamalıdır. Bu süre zarfında ağda, cımbız veya epilatör kullanmaktan kaçının. Ustura ile tıraş olmak ve saç köklerini kalınlaştırmak doğru yöntemdir. İşlemden 15 gün önce cildin yapısını ve rengini değiştiren peeling ve bronzlaşma yataklarını kullanmayı da bırakmalısınız.
Alexandrite, Diode, Nd-yag gibi epilasyon için çeşitli cihazlar kullanılsa da hepsinin çalışma prensibi temelde aynıdır. Kullanılan cihazlar saç ve cilt tipine göre değişiklik göstermektedir. Bir uzman gözetiminde gerekli testler yapıldıktan sonra kullanılacak cihaz belirlenir. Tüm epilasyon türlerinde olduğu gibi, epilasyon için FDA onaylı cihazlar önerilmelidir. Epilasyon sırasında temizlenen ve kısaltılmış alan taranır. Işınların deri yoluyla doğrudan kıl köklerine nüfuz ederek kökleri yok eder. Milisaniye aralıklarla cilde epilasyon uygulanır. Çevreleyen dokulara zarar vermeden doğrudan saç köküne etki eder. Saç köklerinde oluşan ısı ile kökler yok edilir. Belirli zamanlarda seans yapmak, prosedürün başarısında önemli bir faktördür. Yıpranmış saçlarda saç dökülmesi, uygulamanın süresi alanın genişliğine bağlı olarak değiştiği 15 gün içerisinde gerçekleşir.
Epilasyon Kimlere Yapılır?
Öncelikle unutulmamalıdır ki epilasyon uygulamadan önce gerekli testler yapılmalıdır, aksi takdirde tehlikeli olabilir. Uygulanacak kişi 14 yaşını doldurduğunda izin verilir, cilt ve kıl yapısı epilasyon için uygundur. Günümüz teknolojisinin ilaçla birleştirilmesinin sonucu olan epilasyon, istenmeyen tüylerden kurtulmak için en uygun yöntemdir. Seans sayısı kişinin yaşına, cildine ve saç tipine göre değişmektedir.
Epilasyon Hangi Bölgelere Yapılır?
Epilasyon uygulaması neredeyse tüm vücuda uygulanabilmektedir. Epilasyon yapılacak bölgede sivilce, yara izi, uçuk veya egzama gibi cilt problemleri olmamalıdır. Epilasyonun en çok tercih edilen bölgelerinden biri yüz bölgesidir. Özellikle kadınların yüzünde oluşan ayva kıllarından kurtulmak için iğne ucu yöntemi genellikle kadınların sıklıkla tercih ettiği yüz bölgesine uygulanır. Epilasyon yapılan bölgenin güneşe maruz kalmasına gerek olmadığı için kış aylarında epilasyon yapılması önerilir. İstenmeyen tüylerden kurtulmak isteyen kişinin isteğine bağlı olarak; Koltuk altları, bikini bölgesi, sırt, bacaklar ve karın en çok tercih edilen bölgelerdir. Seans sayısı bölgedeki saç yoğunluğuna bağlıdır. Önerilen seans sayısını tamamladıktan sonra başarı oranı% 60 -% 80’dir.
Epilasyon Kalıcı Mıdır?
Epilasyon uygulamasına başlamadan önce en sık sorulan sorulardan biri şudur: “epilasyon kalıcı mıdır?” bir soru var. Farklı epilasyon yöntemleri deneyen ve kalıcı bir çözüm arayan kişilerin bu soruyu sorması normaldir. Günümüzde epilasyon gereksiz kıllardan kurtulma yöntemleri arasında en kısa sürede en kalıcı etkiyi veren bir çözümdür. Epilasyon sayesinde istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Ortalama 6-8 seansta kullanılan epilasyon yöntemi uygulamaları arasındaki zaman aralıkları kişiden kişiye değişmektedir.
Epilasyon öncesinde tüyleri kökünden uzaklaştıran uygulamalardan kaçının. Bu yöntemler uygulamanın başarısını olumsuz etkileyebilir. Epilasyon uygulaması sonunda etkiyi net olarak görebilmek için 6 ay boyunca başka herhangi bir uygulamasından kaçınmalısınız. Uygulamanın etkinliğini artırmak için seansa gelen kişilerin ergenlik çağına girmeleri önerilir. Bunun nedeni hormonal dengenin sağlanması ihtiyacıdır, 18-20 yaşından sonra uygulamaya gelen kişilerde daha kalıcı bir etki elde edildiği görülebilmektedir.
Başarılı uygulama sonrası oluşabilecek sağlık sorunları veya hormonal değişiklikler uzun vadede sonucu etkileyebilir. Hormon alma veya hamilelik gibi durumlarda vücutta yeniden büyüme gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durum oldukça normaldir ve seansın başarısıyla ilgisi yoktur. İstenmeyen tüylerden kurtulmak ilk uygulamaya göre daha kolay olacaktır ve bu olursa bir uzmana danışın.
Sonuç olarak epilasyon, günümüzde istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili ve dayanıklı yöntemidir.
Epilasyon Zararlı Mıdır?
Ülkemizde epilasyon döneminden hareketle hasarın henüz bilinmediğini söyleyebiliriz. Bunun da ötesinde, uzun vadeli sonuçları görmesek de, sahip olduğumuz verilere bilinen bir zararın olmadığı sonucuna kolayca varabiliriz. “epilasyon zararlı mı?” Zararlı olduğu için sık sık sordukları ve zaman zaman kaçındıkları bir uygulamadır. İşlem öncesinde gerekli tetkik ve kontrollerin yapılması, işlemin uygulanacağı kliniğin gerekli sterilizasyon şartlarını sağlaması ve bir uzman / doktor gözetiminde yapılması durumunda herhangi bir sakınca olmadığını görebilirsiniz. Bu sayede doğru uygulandığı takdirde epilasyon uygulamanın hiçbir dezavantajı olmadığını söyleyebiliriz. Seans sırasında yapılan epilasyon sonrası 15 gün güneşten korunma ihtiyacı hakkında bilgi ve uyarıya uyulmaması durumunda ciltte istenmeyen lekeler gibi sorunların oluşma ihtimali vardır. Bu nedenle uygulama için kış aylarının seçilmesi önerilir. Bunu yazın yaparsanız, cildinizi yüksek koruma faktörlü bir güneş kremi ile koruyarak epilasyon yapabilirsiniz. Epilasyon bölgesine bariyer krem sürmek de koruyucu önlemlerden biridir. Epilasyon sonrası 24 saat sıcak sudan kaçınılmalıdır. Bu bilgileri gözlemleyerek hiçbir olumsuz durum ortaya çıkmaz. Işınlar ile cilde, ter bezlerine, lenflere veya damarlara ulaşmak mümkün değildir. Işınları doğrudan kıl köklerine yönlendirilir. Kıl büyümesine neden olabilecek hormonal bir sorun için de epilasyon uygulaması öncesinde test fotoğrafı çekilip alerjik reaksiyonu ve kan testi gözlenerek yapılması gereken bir işlemdir. Deride olası kızarıklık, yanma, şişlik veya tahriş olması durumunda bir uzmana danışın ve gerekirse epilasyon işlemini durdurun.